maandag 12 maart 2012

Dag 113, Weerstand

Weerstand

Ik zag het vanmorgen al....Pip gaat een zware dag krijgen. Smorgens had ik een afspraak buiten de deur en was Berry thuis. Toen ik tussen de middag thuis kwam lag Pip zo levenloos dat ik direct Sleeuwijk heb gebeld, komen! Gelukkig is de roze reismand haar vriendin en reist ze zonder problemen mee. Dokter Michel had geen plek dus naar dokter Annemiek. En in de wachtkamer sprak dokter Walter ons al aan. Geen koorts geen afwijkende zaken dus besloten nu het bloedonderzoek inclusief snaptest uit te voeren. Deze stond al voor donderdag op de planning. Prikken ging snel maar de 20 minuten erna in de wachtkamer kropen voorbij.....Bij de uitslag kwam dokter Michel ook dus ik dacht foute boel! Maar nee alle organen goed en de snaptest negatief dus geen gevreesde kattenziektes, geen aids geen leukemie. YEZ maar het yez gevoel vergaat je als je naar Pipje kijkt.

Overleg met Michel en Annemiek en nu? Normaal zou een poesje een antibioticaprik krijgen maar we hebben te maken met een fors weerstandsprobleem en antibiotica breekt ook goede bacterien af. En ze heeft in haar half jarig bestaan al teveel nodig gehad. We hebben gekozen voor een reeks vitamine B injecties, vandaag de 1e en volgende week de 2e. En nu heel veel positieve energie naar Pip sturen zodat ze kan aansterken. Haar korte uitje buiten heeft dus nog teveel van haar lijfje gevraagd. Dus voorlopig niet buitenspelen ook niet omdat ze nog geholpen moet worden. Volgende probleem daar is een narcose voor nodig en ook slecht voor de weerstand...

Op facebook lees ik dan van mensen maar wat heeft ze dan? Tsja...... Pip is als kitten en dan heb je het over enkele weekjes al op straat gevonden. Waarschijnlijk kunnen we aannemen dat zij gezonde moedermelk heeft gemist dus de 1e dosis weerstand is er niet. Moederliefde ook gemist later wel van Silje gekregen. En niemand weet welk trauma ze nog meer heeft moeten doorstaan alleen de 2 bener die haar op straat heeft gedumpt. En dan welke heftige medicatie heeft ze in het asiel gehad?

We beginnen weer bij 0, Pip is een kitten van een paar weekjes en we gaan opbouwen met hele kleine stapjes....

Lief Michel en Annemiek waren blij dat ze bij ons is terecht gekomen, waarschijnlijk haar redding (de verdere uitleg zal ik jullie besparen...)

5 opmerkingen:

 1. Ja, Pipje heeft een engeltje op haar schoudertje gehad dat ze bij jullie terechtgekomen is.. Waar moedermelk & liefde toch niet goed voor is, he? Anne & ik denken aan jullie, wij sturen heeeeeeeel veel positieve energie naar Ingen!! Veel liefs, M&A xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja die Pip is gestuurd door Britt hoor, wat ik je brom! Ze zal gedacht hebben bij Esther zit je wel goed, daar word je tot in de puntjes verzorgd. Ze heeft gewoon een hele slechte start gehad denk ik. Ze heeft echt tijd nodig om daar overheen te groeien en natuurlijk wat steun van de hele tuinderij in Ingen. Ik stuur in ieder geval heel veel goeie vibes jullie kant op!
  Een dikke beterschapsknuffel voor Pippi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor die speciale TLC heeft ze de juiste Mama gevonden
  Pip die komt er wel , wat een pak van m,n hart dat er niets desastreus in haar lijfje zit

  Enu ook onze goeie vibes komen haar kant weer op xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook alle positieve Vibes vanuit Rotterdam. Helpt dat Rotterdamse Vibes? ;-)
  Wie weet. Ik hoop het.
  Lieve lieve Pip. Doe je best he. Je hebt nu een super lieve mam, dat moet je kunnen inhalen. Binnenkort kom ik je samen met Fiep in het echt knuffelen.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken je wel niet, maar ik stuur ook positieve energie naar Pip. Ik geniet van je verhaaltjes. Ik heb 4 katten, de jongste is 7 maanden, een rood-wit poesje die we gevonden hebben in een leegstaand huis, waar ze met 2 broertjes was achtergelaten door de verhuisde bewoners. Moederpoes hadden ze wel meegenomen;-( Ze was toen plusminus 6 weken oud...
  En ze heet Pippi!!!
  Aanstaande vrijdag wordt Pippi "geholpen".
  Groetjes, Aafke

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.