dinsdag 13 augustus 2013

Muis


Vanmiddag komt Pip naar binnen huppelen maar met een hoop gekrijs, een speenvarken is er niks bij!
Huh???
In ene zie ik dat ze wel een heeeeele grote mond heeft met uitsteeksels. Zwarte uitsteeksels!
Mijn hart verzakt bijna. Ik gil en ren weg.
Maar ben alleen dus hup boerin, rug recht adem halen en naar binnen.
Ik denk minstens aan een rat of een vleermuis en het bloed trekt langzaam naar mijn tenen. Ze heeft het vast in mijn bed gelegd want ze rende de trap op....

Knikkende knietjes en Pip zit stralend van trots op de trap en op de middelste traptrede drentelt iets heen en weer, trippeltrippeltrap.
Een woelmuis, hallo woelmuis!
Woelmuis is helemaal ongedeerd, knap en lief en oh wat ben ik trots!
Maar lieve Pip we stoppen haar niet in een hokje....ik weet dat wil je het allerliefste maar ik heb woelmuis weer in het houthok losgelaten.
En toen een sterk bakkie nespresso gedronken en Pip heel veel knuffies gegeven dat ze zo lief met andere diertjes omgaat...geen schrammetje had woelmuis!

7 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk een leuk kadootje heb je van Pip gekregen!
  Beauty bracht ook wel eens een muis mee naar huis, maar die raapte ik echt niet op...Knap hoor dat jij dat wel durft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zegt het zelf al, ik stoere boerin! Lef hebben aan de ene kant aan de andere kant het zijn zulke klein beestjes, die zijn waarschijnlijker banger van jouw!
  Van Pip vind ik het geweldig, de muis niet als prooi behandeld, maar dat doen de meeste poezen niet meer, veel mensen nemen ze tegen de muizen, alleen zouden ze dan niet van dat lekkere eten moeten krijgen dan gaan ze nog op muizen jagen, maar ook onze poezen zijn verwend tegenwoordig, maar goed ook, kon jij de woelmuis in het houthok terug zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zoo... da's ff schrikken en zeker als je niet weet wat er is!!!kon je de woelmuis zomaar pakken? stoere boerin hahaha !!XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof graag dat je geschrokken was, maar pip geef zo haar blijk van liefde voor jou dus een cadeutje van haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mensen ZONDER katten allemaal niet moeten missen, eh?

  Onlangs heb ik een kleine muis gered uit de bek van onze Lou (die er triomfantelijk mee kwam aanlopen). Ik wou ze op een hele andere plek in de tuin gaan zetten zodat hij ze niet meer kon vinden en had de muis tussen mijn twee handen. Als dank voor haar redding heeft het beest in mijn vinger gebeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ontdek net dit blog van je. Ik ga me gauw aanmelden als volger. Onze kleine rover heeft ons deze zomer nog niets aangeboden maar ze kan het prima en helaas gaat ze er wat minder zorgvuldig mee om als jouw Pip. Ze heeft het de afgelopen weken druk gehad met onze logeercavia's. Gelukkig heb ik gisteren de diertjes ongedeerd terug kunnen geven aan de eigenaartjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.